Ples – Meta Zagorc (poškodovan izvod)

Vezava: Mehka

Leto izdaje: 2001

Založba: Domus

Število strani: 126

Opombe: Knjiga je rahlo porumenela


 

Morda tu in tam dojamemo veličino plesa, razkošje do življenja, harmonijo giba in glasbe … Morda za hip ujamemo čas v lebdenju nad plesnim podijem.


Knjiga Ples – družabnost, šport, umetnost je monografija, ki je za svoj nastanek potrebovala kar nekaj let – pa ne toliko pisanja, kot ukvarjanja s plesom, razmišljanj o tej dejavnosti in tudi neposrednega delovanja ter teženj, ki vodijo k napredku neke družbene dejavnosti in neke športne panoge. Je odraz žive prisotnosti v času in prostoru, je presek skozi zgodovino in je poskus približevanja plesa bralcem – ne samo tistim, ki se s plesom ukvarjajo profesionalno, kot pedagogi ali tekmovalci, pač pa tudi tistim, ki radi plešejo ali pa jih ta dejavnost zanima sama po sebi.

 

“Ples je danes “vidno” vozlišče v mrežnem prostoru slovenskega športa in slovenske kulture. Z rezultati slovenskih plesalcev se zajeda v sam vrh svtovnega plesnega prostora, slovenski strokovnjaki pa smo hkrati njegovi pomembni sooblikovalci. Zaznavna sled, ki jo pušča razvoj plesa kot športa in umetnosti, je tlakovana z delom mnogih zanesenjakov, organizatorjev, plesalcev, učiteljev in trenerjev. Zavest, da se ukvarjamo z najlepšim, a hkrati morda najtežjim dvoranskim športom, prepletenim z večno soodvisnostjo glasbe, ritma in giba, plesalca in plesalke, odzivnostjo publike in vedno neizprosnih sodnikov, ustvarja znotraj nas zadovoljstvo in morda nekaj hvaležnosti, da nam je bilo dano ukvarjati se s to dejavnostjo.” – Meta Zagorc

Dodatne podrobnosti

Izvirna cena je bila: €10,09.Trenutna cena je: €8,00.

2 na zalogi