Meči in krogle, 1. del – Sara Klopčič

Leto izida: 2023
Vezava: Mehka
Število strani: 227
Jezik: slovenski
Založba: Primus

24,00

2 na zalogi

Dodatne podrobnosti

V kraljestvu Podlesje je za vsakega najstnika odhod na Kraljevo akademijo veščin neizogiben. Tam glavni junaki zgodbe Timotej, Samo in Belin, vsak iz drugačnega domačega okolja, hitro postanejo nerazdružljivi – tako pri urjenju kot tudi pri norčijah v prostem času.

 

Timotej je od doma navajen trdega dela, Samo zelo lagodnega življenja in Belin obmorskih opravil. A na Akademiji so vsi na istem. Njihov neizprosen dvajsetar poskrbi za naporne vaje v vsakem vremenu in letnem času. Ne manjka mečevanja, lokostrelstva in vzdržljivostnih preizkusov, ki hitro postanejo vsakdanjik. Da življenje vseeno ni preresno, Belin vse nasmeje s svojo nerodnostjo, Samo z očarljivostjo pred dekleti in Timotej nemalokrat izziva srečo z nevarnimi podvigi.

 

Poleg vsega se po kraljestvu začnejo pojavljati spopadi brez jasnega vzroka. Med nekaterimi prebivalci zasejejo strah, spet pri drugih podžgejo radovednost. Timotej, Samo in Belin bi dali marsikaj, da bi prišli uganki do dna – četudi jih to na oddihu v bližnjem mestu skoraj stane glave.