Kategorija Oznake ,

Škorpijon Integral 5

Vezava: Trda
Leto izdaje: 2024
Število strani: 112
Jezik: slovenski
Založba:  Studio Risar

27,00

2 na zalogi

Dodatne podrobnosti

V iskanju Mejai in njunega otroka je Škorpijon odplul proti Istanbulu. Tu odkrije, da je Mejai znova postala gospodarica strupov, tokrat v službi Al Kabirja, mogočnega trgovca iz Kaira. Šabatejka, ženska z nenavadnimi kabalističnimi močmi, sicer sultanova svetovalka, ponudi Škorpijonu več informacij o Mejai in njeni usodi, če ji dešifrira egipčanski steli. Ti razkrivata ime visokega egipčanskega svečenika Tamoza, ki zelo buri duhove, saj nudi ključ do ene najbolj motečih svetopisemskih enigem: ključ do eksodusa judov.

 

Ko Škorpijon v Kairu najde Mejai in izve, da so njuno hčer dobesedno ugrabili, se pridruži Šabatejki v iskanju grobnice prekletega faraona Ehnatona, ustanovitelja prvega monoteizma. S kraljevim zakladom želi odkupiti svojo hčer in Mejai …

 

Gre za nov pustolovski opus junaka, ki sta ga kreirala Desberg in Marini, slednjega pa je sedaj zamenjal Critone. Njegov risarski pristop je prava osvežitev za serijo, ki združuje žlahtno tradicijo priljubljenih Dumasovih romanov in hollywoodskih pustolovskih filmov.

Podobni izdelki