Za obzidjem – Darja Korez Korenčan (poškodovan izvod)

Leto izida: 2022
Vezava: Mehka
Število strani: 310
Jezik: slovenski

Založba: Primus

Opombe: Malo udarjen vogal knjge


 

Avtorica o knjigi:

 

“V romanu Za obzidjem gre za izmišljeno zgodbo, tematiko  črpam iz sodobne družbe, ki ji poskušam nastavljati ogledalo, velikokrat se namreč za bleščečim opleskom posameznikov skriva gniloba.

 

 Kot v vseh mojih romanih,  je tudi tokrat v središču dogajanja ženska, saj se mi zdi odkrivanje večplastnosti ženske duše v romanopisju nekaj najbolj fascinantnega, najbrž tudi zato, ker sem sama ženska. Ženske se velikokrat žrtujejo, marsikdaj potrpijo, se ubadajo z razpetostjo med družino in kariero….V tem romanu spoznamo tri ženske like in njihova  reagiranja na  določene situacije, poleg glavne junakinje sta tu še njena hči in mama.Vse tri različno gledajo na svet kapitala, a na koncu vse spoznajo svojo veliko zaslepljenost.

 

V romanu trčijo skupaj trije svetovi- kapitalistični, delavski in meščanski.

 

Sicer pa roman govori o na videz srečni družini, ki živi na obrobju mesta v veliki vili z obizdjem. Toda počasi se izkaže, da gre za zlato kletko, v kateri še zdaleč ni vse tako kot zgleda navzven. Hči uspešnega poslovneža je obetavna glasbenica, ki skupaj z materjo postopoma odkriva dvojno naravo in umazane mafijske posle svojega očeta.  Oče se spusti celo v naročanje umora novinarke, ki razkrije temno plat njegovih poslov. Njihove nepremičnine kmalu zaplenijo, »uspešni poslovnež« pa s pomočjo zvez in poznanstev pobegne v tujino in uspe ubežati roki pravice …”

Dodatne podrobnosti

Izvirna cena je bila: €25,00.Trenutna cena je: €19,00.

1 na zalogi

Podobni izdelki