Kategorija Oznake ,

Mesto v oblakih – Anthony Doerr

Leto izida: 2022
Vezava: Mehka
Število strani: 608
Jezik: slovenski
Založba: Hiša knjig

19,95

2 na zalogi

Dodatne podrobnosti

Nov roman Anthonyja Doerrja, avtorja svetovne uspešnice Vsa ta nevidna svetloba, prejemnika Pulitzerja, ki se je prodal v več kot 15 milijonov izvodih! Kako prebrodimo bridek konec? Roman Mesto v oblakih poveže nepozabno skupino sanjačev in odpadnikov iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter pokaže, da se da preživeti tudi najbolj brezupne trenutke.

 

V 15. stoletju sirota Ana živi za veličastnim obzidjem Konstantinopla. Nauči se brati in v tem prastarem mestu, ki slovi prav po knjižnicah, najde bržkone zadnji izvod stoletja stare knjige, zgodbo o pastirju Etonu, ki koprni po tem, da bi se spremenil v ptico in odletel v utopično rajsko mesto na nebu. Za obzidjem je Omer, fantič s podeželja, ki so ga vpoklicali v sultanovo vojsko, ki bo zavzela mesto. Njune poti se križajo.

 

V knjižnici v Idahu v današnjem času se osemdesetletni Zeno s petošolci pripravlja na uprizoritev Etonove zgodbe, ki je vsem preizkušnjam navkljub preživela mnogo stoletij. Med knjižničnimi policami je skrita bomba, ki jo je tja podtaknil idealistični najstnik Seymour. In v ne tako daljni prihodnosti, na medzvezdni ladji Argos, Konstance sama v komori na izrezke žaklja prepisuje Etonovo zgodbo, ki ji jo je pripovedoval oče.

 

Ana, Omer, Seymour, Zeno in Konstance so sanjači in odpadniki, katerih življenja se neverjetno povežejo. Doerr nas svojo čarobno domišljijo popelje v svetove, ki so tako dramatični in privlačni, da za hip pozabimo na svojega.
Ko je vse izgubljeno, naše zgodbe živijo naprej.