Vrt, učilnica življenja – Ivan Esenko

Leto izida: 2010
Vezava: Trda
Število strani: 252
Jezik: slovenski
Založba: OKA

Dodatne podrobnosti

Izvirna cena je bila: €35,00.Trenutna cena je: €20,00.

5 na zalogi

Knjiga Vrt, učilnica življenja nas uči spoznavanja narave na naših domovih, sožitja z živimi bitji, s katerimi živimo v sosedstvu.

 

V stanovanju, sadovnjaku, zelenjavnem vrtu in v vseh ostalih okoljih, ki jih ponuja svet okoli nas. Namenjena je vsem, ki imajo posluh za naravo ali bi ga radi pridobili, in seveda tudi ljudem, ki imajo za sporočila narave t.i. gluha ušesa.

 

Knjiga je namenjena otrokom in odraslim.

 

Fotografije v njej vas bodo zagotovo zbudile in vas morda spomnile, da ste kakšnega pernatega, odlakanega ali drugega junaka, ki nastopa na delu, že kje videli, vendar niste vedeli, za katero vrsto gre. Če pa živalski svet, ki ga obravnava ta knjiga, že poznate, toliko bolje.

 

Delo govori o spontanem sporazumevanju z naravo, s katero smo že marsikod izgubili stik.

 

S proučevanjem živalskega sveta vrtov se avtor ukvarja že vrsto let.

 

S povsem praktičnimi prijemi, kot so nameščanje gnezdilnic za ptice, netopirnic in gnezdilnic za samotarske čebele, na svojem vrtu omogoča bivanje pestri živalski združbi.

 

Sestavljajo jo nam ljudem prijetne in neprijetne vrste, ki se med sabo številčno uravnavajo brez vsakega vmešavanja ali celo rabe pesticidov. Vrtovi so lahko edinstveno naravno prižorišče pred domačim pragom, na okenski polici, balkonu ali celo v stanovanju.

 

Ivan Esenko piše članke o pridobljenih izkušnjah in jih objavlja v številnih revijah in časopisih. Na to temo pa je napisal tudi nekaj knjig.

Podobni izdelki