Snoopy – Charles M. Schulz (poškodovan izvod)

Leto izida: 2016
Vezava: Trda
Število strani: 96
Jezik: slovenski
Založba: Didakta
Opombe: Hrbet knjige malo poškodovan

Dodatne podrobnosti

Izvirna cena je bila: €14,99.Trenutna cena je: €10,00.

1 na zalogi

Sanjavega psička Snoopyja, ki leži na strehi svoje pasje hišice, pozna cel svet. Podobno kot Pika Nogavička, Alica v čudežni deželi ali Medvedek Pu se tudi Arašidki Charlesa M. Schulza že dolgo uvrščajo med klasična mladinska dela. Trda vezava, 17 x 26 cm, 92 strani.

PSIČEK VREDEN MILIJARDE: O velikanski uspešnosti stripa zelo zgovorno pričajo podatki o branosti in prodaji, o nagradah in priznanjih.
Naj vam natrosimo le nekatere:

– »Peanuts« oziroma Arašidki je najuspešnejši strip vseh časov, v Guinnessovo knjigo rekordov je vpisan kot prvi strip, ki ga je objavilo več kot 2000 časopisov.
– Strip izhaja v 75 državah in v najrazličnejših jezikih, vključno s kitajščino in latinščino.
– 2. oktobra 1950 je izšel prvi strip, odtlej je Charles M. Shulz neprekinjeno risal in pisal tekste in nabralo se je 17500 sličic.
– Charles M. Schulz je bil neizmerno bogat, saj so mu Arašidki na leto prinašali od 20 do 30 milijonov dolarjev, 80% od tega iz avtorskih pravic. Bil je peti najbogatejši Američan.
– Arašidki so bili uprizorjeni v številnih celovečernih filmih in štiridesetih krajših risankah, kar jim je pridobilo še dodatne milijone ljubiteljev.
– Na Brodwayu so dolga leta uprizarjali musical »You’re a Good Man, Charlie Brown«. V letu 1999 so predstavo obnovili in prejela je prvo nagrado za ponovno uprizorjene predstave.
– Poleg stripa in filmov veliko podjetij proizvaja izdelke z liki slavnih Arašidkov, igrače, igre, oblačila itd.
– Snoopy celo na Luni ni neznan. Astronavti Apolla 10 so leta 1969 poimenovali svoj komandni modul »Charlie Brown« in lunarni modul »Snoopy«.
– Shulzovi Arašidki so bili razstavljeni v najbolj eminentnih svetovnih galerijah de-nimo v pariškem Louvru, v Benetkah, v Rimu …

Podobni izdelki