Operacija Belo & operacija Črno – Samo Javornik

Leto izida: 2024
Vezava: Mehka
Število strani: 485
Jezik: slovenski
Založba: Primus

Dodatne podrobnosti

34,00

2 na zalogi

Izšel je 2. del priljubljene trilogije Lov na generala!

Začnejo se priprave za operacijo Fall Weiss (bitko na Neretvi), ki ji sledi druga operacija, Fall Schwarz (bitka na Sutjeski). Na vidiku je najbolj temačno in krvavo obdobje druge svetovne vojne v Jugoslaviji. Spletke, zakulisne igre, nepričakovani obrati, zapleti, sovraštvo med tistimi, ki se ne bi smeli sovražiti, vojaške odločitve, neverjetne napake poveljnikov, nepredstavljive strateške neumnosti, čudežni spleti naključij, krvavi boji za Konjic, Prozor, rušenje mostu na Neretvi pri Jablanici, uničenje četnikov, debakel italijanske armade, skratka – marsikaj, česar v uradnih zgodovinskih učbenikih ne boste našli.

Sledi bitka na Sutjeski. Še ena nepojmljiva človeška tragedija, ki se konča s čudežnim Titovim prebojem skozi sovražnikov jekleni obroč, smrtjo legendarnega Save Kovačevića in pobojem 1000 ranjencev v pogorju Durmitorja.

Vse je spleteno v zanimivo in dinamično, človeško obarvano in s čustvi nabito napeto pripoved. V rokah ne držite suhoparne zgodovinske knjige. Vstopili boste v živo, napeto, akcijsko obarvano sočno pripoved o času, ki ga naša generacija ni živela.

Podobni izdelki